SÖKORDSOPTIMERING – SÅ VÄLJER DU RÄTT SÖKORD PÅ GOOGLE

Hur ska kunderna hitta dig på webben? Genom att du syns, där de letar när de skriver in sitt sökord på Google. Låt Hybrid State hjälpa dig att optimera dina sökord.

Vill du synas på webben? Det svaret är ett självklart ja. Men hur ska dina kunder hitta dig på Google? Svaret kan tyckas simpelt. Du gör det med hjälp av att optimera sökord på Google, det vill säga de ord som dina kunder skriver in på Google eller någon annan sökmotor. I verkligheten är det dock inte så enkelt som det låter.

Google är en djungel och det viktiga är inte bara att sticka ut med en snygg hemsida, nej faktum är att det inte hjälper alls. För vilken roll spelar en snygg hemsida när kunderna inte hittar den? Istället gäller det att vara effektiv, ta reda på vad det är som dina kunder letar efter och hur de tänker. Det kallas för SEO, eller sökordsoptimering. Vi kallar det kort sagt för att hitta rätt sökord på Google.

SEO – rätt sökord på Google är nyckeln till att kunderna hittar dig på webben

Sökordsoptimering är en aktiv tjänst som vi på Hybrid State kan hjälpa våra kunder med. Vi har kunskapen kring hur man optimerar en äldre hemsida, hur man bygger en ny effektiv hemsida och hur man ska tänka för att öka möjligheterna att rätt kunder hittar just dig. I dag använder majoriteten av alla möjliga kunder internet, de skriver in sitt sökord på Google och klickar sig sedan fram bland de alternativ som Google plockar fram. De allra flesta väljer ett av de första alternativen på listan. Då är det naturligtvis där du och ditt företag ska synas.

Men frågan är på vilket sökord? Det finns ett par knep för att kunderna, och rätt kunder, ska hitta dig på webben. Det handlar om att vara effektiv, precis och kunna skapa en spännande text av de orden som dina kunder använder sig av, inte nödvändigtvis de orden som du gärna vill använda dig av.

Hybrid State hjälper i dag flera kunder inom olika områden med att synas på webben, vi har de verktyg som krävs för att se var problemen ligger och den kunskap som krävs för att kunna åtgärda dem. Våra medarbetare har stora erfarenheter av att jobba med så väl lokala företag som betydligt större internationella verksamheter. Gemensamt för alla är att de vill synas med rätt sökord på Google – och de vill att rätt kunder ska hitta dem. Det kan vi hjälpa till med.

 

Tveka inte, utan kontakta oss så ser vi hur vi kan hjälpa just dig.

I    F O K U S 

LIVESÄNDNING

SOCIAL MEDIA

SÖKOPTIMERING

LIVESÄNDNING

SOCIAL MEDIA

SÖKOPTIMERING

Hitta rätt sökord på Google – en guide

Sökordsoptimering kan verka enkelt, men det behövs lite extra omtankeför att hitta rätt sökord på google. Hybrid State delar med sig av fem enkla steg.  

1) En tekniskt modern hemsida

Det är inte utseendet som avgör om en sida rankar bra, däremot behöver den vara tekniskt modern. Hybrid State arbetar i WordPress, vilket är en mycket bra plattform när det gäller just sökordsoptimering, eller SERO, utan att kompromissa med sidans utseende. 

2) Relevanta texter 

När du skriver en text anpassad efter sökord så gäller det att tänka efter vad du tror att folk söker efter på Google. Det finns verktyg, exempelvis Googel trends, som kan hjälpa dig med vilka ord som är populära. Google värderar rubriker högt, men det går inte att använda enbart den största rubrikstorleken när du ska placera rätt sökord till Google – då vet inte sökmotorn vad det är som egentligen är mest relevant på sidan. 

Dessutom måste texterna vara lättlästa och relevanta, att bara rada upp sökord fungerar inte, det gör att sidan inte blir läsvänlig och sökmotorn tappar intresse 

3) Namnge bilder 

kmotorer som Google kan inte läsa bilder Därför är det viktigt att ge alla bilder ett namn. Det kallas ALT-tagg 

4) Länkar och trafik 

Att länka till och från sidan är viktigt. Det gör att värdet hos Google höjs och det är ännu bättre om den sidan som länkar till dig har en hög trafik. Samma sak gäller naturligtvis för din hemsida, ju mer trafik, ju högre värde får sidan

5) Använd en Sitemap 

Sitemap är ett annat ord för webkarta och det finns två olika typer av sitemaps. Den ena för att besökare enkelt ska hitta alla sidor, den andra för att Google ska hitta alla sidor. Det gör att den senare är väldigt viktig. Därför är det viktigt att skapa en sådan sitemap. Validera den hos Google och registrera den där. Då hittar Google både hemsidan och alla undersidor. 

Följer du de fem stegen har du bra förutsättningar att rankas bra på sökmotorerna. 

 Behöver du hjälp? 

Hör av dig till Hybrid State. Vi hjälper dig att skapa en sida som är optimerad för sökord på Google. 

sökord på Google